Hemsidormedmera_Logotyp_Mobil_2017

Varierande kunder & lika varierande uppdrag

Hemsidormedmeras kundkrets består idag främst av småföretagare, som eventuellt redan har en hemsida men som saknar enkla sätt att själv kunna arbeta aktivt med hemsidan. Företagare som behöver en helt ny hemsida och företag som behöver återkoppling på sin marknadsplan eller som vill starta upp en sida på Facebook. Enmansföretagare som under ett personligt kurstillfälle vill bättra på sin kunskap inom exempelvis sociala medier eller hur man redigerar bilder. Jag är väldigt tacksam för det förtroendet!

Jag fick intrycket av att Hemsidormedmera hade en bra känsla för att lyfta fram det unika med varje specifikt företag. Det visade sig stämma!" Cecilia Tidstrand, form&flora Trädgårdsdesign

Här följer några exempel på hemsidor som skapats, med en kortfattad beskrivning om varje uppdrag. Är du nyfiken på att veta mer, se fler bilder eller prata med någon av mina kunder - då är du alltid välkommen att kontakta mig!

Din elpartner i Helsingborg

RR Konsult hade redan en hemsida, som de ville förändra och förbättra. De orange inslagen i såväl logotyp som på det fräscha kontoret, resulterade i det självklara färgvalet till hemsidan.

Hemsidormedmera föreslog även att använda svartvita bilder till de "bredare" bildinslagen. Befintliga bilder har använts och redigerats något och till logotypen lämnades förslag på texten "Din elpartner".

Hemsidormedmera har även skapat en dold sida för framtida jobbansökningar samt en "jobbsymbol" som kan placeras på hemsidan när så önskas.

Ergonomi med helhetsperspektiv

En helt ny hemsida, en förnyad logotyp och visitkort - det är FYSERG-uppdraget i korthet!

Anna Johansson erbjuder många olika tjänster inom ergonomi, fysioterapi och friskvård - vilket var en utmaning när hemsidans innehåll skulle skapas.

En balans mellan text och bilder har varit i fokus; såväl för mobilversionen som för den s.k. "skrivbordsversionen". Lagom mycket text var önskemålet och till det en grön färgskala som matchar nya logotypen och ger hemsidan den rätta känslan.

 

Drömrenoveringar

Åsa Heidenmark, som är projektledaren bakom Ditt Drömteam har lång erfarenhet inom renoveringar, nybyggnation och tillbyggnader.

I egna företaget Heidenmark Design samt på de olika nätverksmedlemmaras hemsidor finns redan information om kompetens, certifikat och tjänster, och därför önskades "bara" en startsida - som skulle kunna byggas på i efterhand.

Hemsidormedmera lade till några fler rubriker och innehållspunkter, för att få sidan så komplett som möjligt - trots ensidesformatet.

De flesta hemsidesuppdrag startar med ett första möte, som är helt kostnadsfritt. Syftet med mötet är att Hemsidormedmera ska få lyssna in just ditt företags behov och önskemål, för att kunna lämna bästa möjliga förslag - och förhoppningsvis offert. Välkommen att boka ett möte redan idag!

Gediget hantverk på Bostället

Tapetseri Bostället beställde en ny hemsida, med en önskan om att visa såväl miljön som produkterna i större format. Hemsidormedmera tog nya bilder; för att lyfta fram såväl den härliga miljön som hantverket och personen bakom. Vidare hjälpte Hemsidormedmera till med formulering av text och skapade ett helt nytt utseende för hemsidan, men större inledande bilder, klickbara blider och tydliga knappar, som leder till kontaktsidan. Allt för att guida besökaren till att besöka ateljén. 
I samband med framtagandet av den nya hemsidan, hjälpte Hemsidormedmera till med uppsägning av tidigare abonnemang.

Professionellt utbildade hundar

När DISA ville förmedla sitt budskap på fler språk, för att nå en internationell målgrupp, blev det samtidigt uppdatering av hela hemsidan. Något som Hemsidormedmera fick nytt förtroende att utföra (tack)!
Största förändringarna är den vita bakgrunden, tydligare sidhuvud (med logotyp och kontaktuppgifter), nya klickbara bilder på startsidan och fler knappar. De nya tjänsterna; rådgivning per telefon och nyhetsbrev samt möjligheten att bidra till DISAs projekt lyftes också fram, genom klickbara bilder. 

Dessutom finns nu hemsidan även i en engelsk version.

Rehab med bred kompetens

Engelholm Rehab Center (ERC) hade redan en hemsida, som behövde "fräschas upp" och mobilanpassas. Efter ett första färg- och designförslag, tipsade Hemsidormedmera bl.a. om att lägga till såväl mer information och fler bilder kring ERC:s tjänster. Gemensamt hittades rätt bilder och Hemsidormedmera skapade en balans mellan textavsnitt och bilder. Hela sidan fick större och mer lättläst typsnitt samt tydligare rubriker; för att göra den så besökarvänlig som möjligt.

Eftersom ERC föredrar bokning via telefon, lyftes telefonnumret fram på alla sidor och i sidhuvudet överst på sidan.

Du tar hänsyn till personliga önskemål och man känner direkt att du tycker om det du gör och att du jobbar med hjärtat.  Alicja Sillmann, SkåneGuide

Trädgårdsdesign med harmoni

form&flora Trädgårdsdesign´s främsta önskan var att kunna arbeta med sin hemsida på egen hand. Att uppdatera bildbanken och lyfta fram företagets känsla och dess tjänster var ett annat önskemål samt att kunna lägga in fler kundprojekt på ett enkelt sätt.
Dessutom hjälpte Hemsidormedmera till med att modifiera den befintliga logotypen, för att få en grön kulör som harmoniserade bättre med hemsidans färger.

Bistro & café

VERAS Deli & Café hade redan domännamn och önskade en ny hemsida, som skulle vara enkel och ha länkar till Facebook och Instagram. 
Hemsidormedmera lyssnade in önskemål kring färg och känsla, och valde därefter ett typsnitt till företagsnamnet och en mörkgrå bakgrundsfärg till hela sidan. Vilket visade sig passa perfekt med övrig inredning och blev därmed en bra igenkännings-faktor för de som först besökt hemsidan!

Nycirkus i fokus

Kulturbyrån Paradiso är ett kreativt produktionsbolag som bl.a. använder nycirkus och improvisationsteater i sitt arbete. Hemsidormedmera fick i uppdrag att skapa en logotyp, anpassad för såväl hemsidan och tryck. Hela hemsidans utseende med färgval och ett "ramverk" överlämnades, för att sedan fyllas på med bilder och budskap.
Den kreativa keramik-verksamheten är också integrerad i hemsidan samt kontaktformulär, filmer, länkade dokument. 

Träffsäker känsla för helheten, men framför allt för design och text - det var utmärkande för vad Ulrika levererade. Tydliga avstämningspunkter och tips på ett lättförståeligt sätt var andra "plus i kanten". Förutom det faktum att nya kunder hittade till oss via hemsidan direkt! Saltglaserat i Kullabygden

Tapetserare Katarina Nilsson
Hanefred - Lidhults Kök - Knoppar & Beslag
Equb Konsult
Brf Starkodder - Bostadsrättsförening i Raus

De här bilderna visar tidigare hemsidesuppdrag i sitt ursprungliga utseende, när Hemsidormedmera var färdig med hemsidan. Utseendet kan vara annorlunda idag, då dessa kunder själva ansvarar för sina hemsidors uppdatering och eventuella ändringar.

Jag ville ha en enkel och lättnavigerad sida och eftersom jag själv fotograferar mycket ville jag ge plats för många bilder. Ulrika har skapat en hemsida som känns proffsig men samtidigt är personlig med mycket hjärta. Precis så som jag önskade!" 
Anette Johansson, Disa

Efter flera års erfarenhet av just Hemsida24:s mallar, finns en hel del tips och trix att dela med sig av. Hemsidormedmera kan hjälpa dig innan, under eller efter ditt eget skapande av en hemsida. Du kan anlita mig för endast en timmes support, som exempelvis Strängbutiken.

Att använda enhetliga färger till såväl knappar som rubriker, att lägga in fler "levande" produktbilder och ha en menyrad i ovankant var några av förslagen.

En del av Strängbutikens startsida före förändring
En del av Strängbutikens startsida före förändring
Strängbutikens startsida efter förändringar

Jag försökte ta till mig tipsen och strukturera om.

Har arbetat med mobilversionen hela tiden också. 

Har fått mycket positiv respons.
Tack för din input! 

Max, Strängbutiken

Behöver du en tillfällig resurs inom marknadsföring och administration? Då kan Hemsidormedmera rycka in! 
I mån av tid och anpassat efter aktuella kunduppdrag, kan Hemsidormedmera anlitas för kortare eller längre uppdrag.
Hör av dig för en första kontakt!