Hemsidormedmera_Logotyp_Mobil_2017

Knappar & klickbara bilder

Hur får du hemsidans besökare att på bästa sätt gå vidare och ta nästa steg? 
Använder du dig av knappar, s.k. "call-to-actions" eller länkar du texten? 

 

Att länka besökaren vidare på din hemsida är viktigt. Du kan använda bilder, text, film och knappar.
Att länka besökaren vidare på din hemsida är viktigt. Du kan använda bilder, text, film och knappar.

Jag tycker det är bra med en mix av olika sätt, för att få en bra balans på hemsidan. Dvs. en balans i innehållet som presenteras, med lagom många bilder, text som berättar vad besökaren får (och inte bara vad du/företaget kan erbjuda) samt både knappar och länkade filmer. Som alla fyller funktionen att guida besökaren vidare, till nästa steg.

Men vad innebär då nästa steg? Jo, det handlar ju om att på något vis få besökaren att agera så som du önskar! Vilket varierar, beroende på vilken typ av verksamhet du har förstås...

Här kommer några förslag:

  • Det kan handla om en knapp, som är länkad till din informationssida för höstens kurser
  • Det kan vara en film som är placerad i anslutning till företagets nya produkter, vilket ger besökaren och den potentiella köparen en extra "push" att agera (handla!)
  • Det kan vara orden "läs om hur företaget X ökade sin försäljning" som är länkade och leder till en artikel - som ger ditt företags försäljningskurs ...

Kommentera gärna:

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.