Hemsidormedmera_Logotyp_Mobil_2017

5 tips för dig som vill blogga

5 tips för dig som vill blogga

Exakt vad du och ditt företag ska fylla bloggen med är naturligtvis svårt att berätta, eftersom det beror på vilken typ av verksamhet du/ni har. Därför tänkte jag istället lyfta fram 5 tips på vad du bör tänka på när du startar ditt bloggande!

1. Först av allt; svara på frågan varför du ska börja blogga? 
Kommer du att ha tid till skriva nya inlägg ofta? Har du ett ämne som ger utrymme för mycket innehåll och olika vinklingar? Kommer det kännas både enkelt och självklart för dig (eller den i företaget som ansvarar för bloggen) att skriva/blogga? Finns resurser att besvara kommentarer och ta emot eventuellt ökade förfrågningar?

2. För vem skriver du - Ha en tydlig plan, med mål och syfte
För Hemsidormedmera är syftet att ge dig som läsare bra tips inom marknadsföring och hemsidor, som du dessutom gärna vill dela med dig av. Jag vill skapa förtroende och visa på kunskap inom mina olika tjänsteområden. På så vis hoppas jag kunna nå fler och nya kunder samt generera fler uppdrag genom befintliga kunder - samtidigt som jag ger dig som läsare ett mervärde.

klicka på "Läs hela inlägget" för att se resterande tips!

 

Att blogga och skriva är roligt, men tidskrävande. Gör en plan för ditt bloggande!

3. Använd övriga sociala medier - Marknadsför dina inlägg
​Dela dina inlägg på Facebook och i andra sociala kanaler. Att länka till bloggen i din e-postsignatur och i exemepelvis nyhetsutskick är andra sätt. Då har du chans att nå fler och skapar även trafik till din webbplats.

4. Nischa dig - Hitta din/företagets egen stil.
Våga sticka ut och framför allt; våga bjud på tips och kunskap! På så vis utmärker du dig som expert inom just ditt område, vilket skapar förtroende. Kanske du kan ha ett återkommande inslag, som är signifikant för just din/er blogg? "Veckans fråga" eller ett specifikt "Visste du att"-inslag som ett mervärde.

5. Kontinuitet - Var flitig med inlägg & Håll dig uppdaterad. 
Som jag skrev redan under punkt 1, är det viktigt med kontinuitet. Det finns förstås olika sätt att hantera bloggen på och jag kommer att ge dig tips på ett smart och tidseffektivt sätt i ett senare blogginlägg! Det är även viktigt att besvara kommentarer som du får - och hålla dig uppdaterad inom just ditt område förstås.

Lycka till med bloggandet!
hälsar Ulrika

PS. I nästa vecka fortsätter jag med tips om bloggande, då du bl.a. kommer att få fler konkreta tips på hur du kan skriva och lägga upp din blogg!

Kommentera gärna: